SARIMSAK VE ETKİLEŞİMLERİ

Sarımsağın Faydaları ve Etkileri:


Sarımsak,damar sertliği,yüksek kolesterol,yüksek tansiyon ve kalp hastalığını önlemeye yardımcı olmak için kullanılmaktadır.Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmek için de kullanılmakta.Sarımsak kansere karşı da korunmanıza yardımcı olur.

                                 

Kalp Hastalığı :
Araştırmalar sarımsağın kalp hastalığını önlemeye yardımcı olacağını göstermiştir.Sarımsak damar sertliğini % 7 ile % 8 arasında azaltmaktadır.Yapılan bir araştırmada 4 yıl boyunca günlük 900 mg sarımsak tozu alan insanlarda damar sertliği yavaşlamıştır.Sarımsağın aynı zamanda kalp krizi ve felçleri önlemeye yardımcı olabilecek bir kan inceltici görevi görür.
Nezle :
Yapılan araştırmalarda insanların en çok soğuk algınlığına yakalandığı Kasım ve Şubat ayları arasında,8 hafta boyunca bazı kişilere sarımsak,bazı kişilere de plasebo(etkisiz ilaç) verildi.Sarımsak alanların plasebo alanlara göre daha az soğuk algınlığına yakalandığı görüldü.
Kanser :
Sarımsak,kanser gibi vücudun mücadele etmesini gerektiren hastalıklarda bağışıklık sistemini güçlendirerek yardımcı olmaktadır.Test tüplerinde sarımsak anti-kanser aktiviteye sahip gözükmüştür.ve bir grup kişi üzerinde yapılan çalışmalarda daha fazla çiğ yada pişmiş sarımsak tüketen insanların belirli kanser türlerine daha az yakalandığı görülmüştür.Özellikle kolon ve mide kanserlerinde oldukça etkili olmuştur.
Sarımsağın Yan Etkileri :
Sarımsağın yan etkileri mide rahatsızlığı,şişkinlik,ağız kokusu,cilt üzerinde batma,kaşınmadır.Nadir olarak da baş ağrısı,yorgunluk,iştah kaybı,kas ağrıları,baş dönmesidir.
Sarımsağın en önemli özelliğinden birisi kan inceltici olmasıdır.Çok fazla sarımsak almak ameliyat öncesinde yada sonrasında kanama riskini artırabilir.Aynı zamanda sarımsak kullandığınız ilaçlar ile etkileşime girebilir.bu yüzden ülser veya tiroit sorunları olan kişilerin sarımsak almadan önce doktorlarına sormaları gerekir.

loading...