KARACİĞERİ TEMİZLEYEN GIDALAR


" KARACİĞERİ TEMİZLEYEN GIDALAR "




SARIMSAK :


Sarımsak çok keskin kokuludur,küçük miktarda  sarımsak bile karaciğer enzimlerini uyararak toksinlerin vücuttan dışarıya atılmasını sağlar.İçeriğinde ki Alisan ve Selenyum karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur.



GREYFURT :


Eğer gece oldukça alkol aldıysanız kahvaltınız da greyfurtu meyve olarak veya sıkılmış halde bulundurmanız mükemmel olur.Greyfurt içerisinde ki yüksek miktarda C vitamini ve antioksidantlar sayesinde karaciğerin doğal yolla hızlı bir şekilde zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.



ELMA :


Elmanın içinde yüksek miktarda bulunan Pektin maddesi,sindirim aşamasında vücudu toksinlerden arındırarak temizlenmeye ve karaciğerin işini kolaylaştırmaya yarar.


LİMON :


Bir bardak su içine sıkılmış limon suyu karaciğerden toksinlerin atılmasına yardımcı safranın uyarılmasını sağlar.



PANCAR / HAVUÇ :


Bu sebzelerin içeriğinde bulunan Flavonoidler ve Beta Karoten karaciğerin çalışmasını ve sağlıklı bir şekilde çalışmasını destekler.





YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER :


Eğer karaciğerinize ve vücudunuza genel bir detoks yapmak için yardımcı arıyorsanız yeşil yapraklı sebzeleri yemek yapacağınız en iyi seçimlerden olur.üzerinde bulunan yüksek miktarda ki klorofiller kendi üzerinde ki toksinleri de emebilir ve ağır metal kimyasalları yok ederek karaciğerin ciddi anlamda rahatlamasına ve dinlenmesine destek olur.ıspanak,roka,karahindiba en iyi seçeneklerdir.



AVAKADO :


Avakado yemek karaciğerin vücuttan toksinleri temizlenmesi için Glutation üretimine yardımcı olur.Yapılan çalışmalarda düzenli olarak Avakado tüketenlerin daha sağlıklı bir karaciğere sahip olduklarını göstermiştir.



TAM TAHILLAR :


Tam tahıllarda ki yüksek B vitaminleri karaciğer sağlığı ve fonksiyonları için oldukça yararlıdır.Beyaz un yerine mümkün olduğu kadar tam tahıllı besinleri tüketmeye özen gösterin.



ZERDEÇAL :


Zerdeçal Hint yemeklerinde sıkça kullanılan yemeğe sarı rengini veren bir baharattır.Enzimlerin karsinojenleri detoksiye etmesine ve serbest radikallerin karaciğere zarar vermesini engelleyen güçlü bir özelliği vardır.



CEVİZ :


İçinde ki yüksek miktarda ki Arjinin Glutation ve N3 yağ asitleri karaciğerin temizlenmesine yardımcıdır.En iyi şekilde faydalanmak için yutmadan önce iyice çiğnemeye özen gösterin.




loading...