Saray Çorbası

" Saray Çorbası "

Malzemeler :

* 1 su bardağı  kırmızı mercimek
* 1 kahve fincanı tel şehriye
* 1 çay bardağı un
* 2 su bardağı su                                          
* 5 su bardağı et suyu
* 50 gr tereyağı
* 2 soğan
* 200 gr tavuk eti
* 10 mantar
* 3 domates
* maydanoz 
* kırmızı biber
* tuz

Hazırlanışı :

Kırmızı mercimeği iyice yıkayıp süzün ve 2 su bardağı un ile haşlayın.Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın.Mantarları temizleyip dilimleyin.Domateslerin kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve küp küp doğrayın.Tere yağını tencerede eritip soğanı ve küçük kesilmiş tavuk etini kavurun.Mantar ve domatesi ilave edip 2 dakika daha çevirin.Unu ekleyip rengi pembeleşene kadar kavurun.Et suyunu azar azar ilave edip edip karıştırın.Mercimeğin suyunu süzmeden et sulu karışıma ekleyin.Su kaynayınca tel şehriyeyi ilave edin.Tuzla tatlandırın,kırmızı biber ve maydanozu serpiştirin.Sıcak olarak servise verin...Afiyetler Benden Olsun...


loading...