" Sebzeli Tavuk Güveç "
Malzemeler :
* 50 gr tereyağı
* 250 ge kemiksiz kuşbaşı tavuk
* 250 gr taze fasulye
* 3 patates
* 2 patlıcan
* 2 soğan
* 4 domates
* 3 diş sarımsak
* 1 çay bardağı su
* tuz,karabiber,kekik
Hazırlanışı :
Taze fasulyeleri temizleyip küçük küçük doğrayın.Patatesleri ve domatesleri soyup iri küp şeklinde doğrayın,patlıcanları da alacala soyup küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin,süzüp kurulayın.Soğanları soyup piyazlık doğrayın,sarımsakları soyun.Güvecin dibine tavuk etlerini yayıp üzerine sırasıyla soğan,taze fasulye,patates,domatesin yarısı,patlıcan,sarımsak ve kalan domatesi ilave edin.Su,tereyağı tuz,karabiber ve kekliği ekleyip üzerini alüminyum folyo ile kapatın.Önceden ısıtılmış 170 C' ayarlı fırına verip 30 dakika pişirin.pişirin. Folyoyu alıp 5 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servise verin ... Afiyetler Benden Olsun...