" Şeker Pare Tatlısı "
Malzemeler:
Hamuru İçin:
* 1 su bardağı irmik
* 1 çay bardağı şeker
* 2 tane yumurta
* 1 tanesinin beyazı ayrılacak
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* yarım paket margarin
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 3 su bardağı un
Şerbeti İçin :
* 4 su bardağı su
* 4 su bardağı şeker
* yarım limon suyu
Üzeri İçin :
* yeteri kadar fındık
* ayırdığımız yumurta beyazı
Hazırlanışı :
İlk önce su ve şeker karıştırılıp kaynatılıp limon ilave edilip şerbet hazırlanır.Yarım paket margarin,bir çay bardağı sıvı yağ ve bir çay bardağı şeker karıştırılır.İçine bir yumurta ve yumurtanın sarısı ilave edilerek karıştırılır.Bir su bardağı irmik ve üç su bardağı un eklenerek karıştırılır.Kabartma tozu ve vanilya koyulup istenen kıvama gelene kadar yoğrulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılıp yuvarlak şekil verilerek üzerine fındık konulup hafifçe bastırılır.Çırpılan bir yumurtanın beyazı üzerine sürülür önceden ısıtılan 180 derece fırında pişirilir.Kızaran şekerpareleri soğutulup,üzerine dökülen ılık şerbeti çektikten sonra servis yapılır...Afiyetler Benden Olsun...