" Levrek Buğulama"
Malzemeler :
* 2 adet büyük levrek
* 2 adet büyük domates
* 1 adet büyük patates
* 2 adet havuç
* 1 adet soğan
* 2 adet yumurta sarısı
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* defne yaprağı
* sarımsak
* limon suyu
* tereyağı
* kaşar rendesi
* tuz ve karabiber
Hazırlanışı :
Büyük bir tencereye su,dörde bölünmüş soğan,patates,domates,rendelenmiş havuç,karabiber,defne yaprağı,limon suyu,sarımsak dan oluşan malzemeyi yerleştirip balıkları da içine koyun.15 dk kaynatıp balıkları tepsiye alın.Suyun içerisine koyduğunuz malzemeleri de balıkların etrafına yerleştirin,kalan suyun içine 2 adet yumurta sarısı ,2 kaşık un,2 kaşık yoğurdu ayrı bir kapta hafifçe sulandırarak çırpıp tenceredeki suya yavaşça ekleyin.,bu suyu balıkların üzerine dökün.Fırına verin,balıkların suyu kaynamaya başladığında tavada kızdırdığınız kırmızı toz biberi tere yağını balıkların üzerinde gezdirin.Kaşar peynirini rendeleyip üzerine fırınlayın tekrar.Kaşarların kızardığını gördüğünüzde tekrar fırından çıkartıp,sıcak olarak servise verin...Afiyetler Benden Olsun...