" Şifa Deposu Sebze Suları "
Marul,salatalık,ıspanak,pancar,havuç,elma,kivi gibi sebze ve meyvelerin katı meyve sıkacaklarından geçirilerek elde edilen bu içecekler içerdikleri vitamin,mineral,fito kimyasallar ve enzimler ile beraber tam anlamıyla bir şifa deposu.
Bu içecekleri hazırlarken sebze miktarını meyve miktarından fazla tutmak meyvelerden aldığınız fazla şeker miktarını da azaltmanıza yardımcı olur.Gripten kansere kadar çoğu hastalığa bir kalkan sebze ve meyveler bağışıklık sistemi için önemli olan antioksidanlardan zengin besinler olduğu için gripten kansere kadar bir çok hastalığa karşı korur.
Sebze suları asitli ve gazlı içeceklerin aksine günlük sıvı ihtiyacınıza destek olur.olur. B12 vitamini hariç diğer B grubu vitaminleri içerir.B grubu vitaminlerinin en önemli işlevleri metabolizmanın ve sinir sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlamasıdır.
Kemik sağlığı için yeşil yapraklılardan vazgeçmeyin.Yeşil yapraklı sebzelerde bulunan kalsiyum kemik sağlığı için ve aynı zamanda büyüme ve gelişme için önemli bir mineraldir.Kalsiyumun yanı sıra magnezyum,potasyum,selenyum gibi sağlığınızın korunmasında önemli mineralleri de içermektedir.Sebzelerin toksin atıcı özelliklerinden dolayı vücudumuzun temizlenmesinde de önemli görevleri vardır.
Sebzelerin suyunu içmek yerine sebzeleri Blender dan geçirerek posalı haliyle de tüketmek bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.Posa tüketimi kolesterolün emiliminin azaltılması,kan şekeri kontrolü ve kolon kanserinin önlenmesinde önemli yer tutar.İster sebze suyu şeklinde ister Blender dan geçirerek posalı olarak tüketilsin,sebze ve meyvelerden yapılan bu içecekler günlük beslenmemizin içinde önemli içecekler arasında yer almaya başlar.
Ancak kronik hastalığı olan düzenli ilaç kullanan kişiler ve hamilelerin gün içerisinde doğru zamanda ve doğru miktarda sebze suyu tüketilmesi gerekebilir.Bu sebeple bu kişilerin hekim veya diyetisyen onayı ile sebze suyu tüketilmesinde yarar vardır.
Yeşil Sebze Suyu Tarifi :
Malzemeler :
* 4 tane salatalık
* 1/2 baş marul
* 1 avuç nane yaprağı
* 1 avuç maydanoz
* 1 yeşil elma
* 1 ince dilim taze zencefil
Hazırlanışı :
Bütün malzemeleri yıkayın,katı meyve sıkacağından geçirin ve mümkün olan en kısa sürede taze olarak tüketin.Hazırladığınız içeceği 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ederek tüketmek yağda eriyen vitaminlerden de yararlanmanızı sağlar.
Kırmızı Sebze Suyu Tarifi :
Malzemeler :
* 1 orta boy pancar
* 1 adet havuç
* 1 elma
* 1/2 baş mor lahana
* 1 dilim zencefil
Hazırlanışı :
Bütün malzemeleri yıkayın,katı meyve sıkacağından geçirin ve mümkün olan en kısa sürede taze olarak tüketin.
Sebze Püresi Tarifi :
Malzemeler :
* 4-5 yaprak marul
* 4-5 dal maydanoz
* 1 salatalık
* 1 kivi
* 1/2 limonun suyu
* 400 ml su
Hazırlanışı :
Bütün malzemeleri yıkayın.Blender den geçirin ve en kısa sürede tüketin.