Tavuk Kapama

" Tavuk Kapama "

Malzemeler :

* 30 gr tere yağı
* 10 parça kemikli tavuk eti
* yarım demet ıspanak
* 3 soğan
* 12 kiraz domates
* 2 dal taze nane
* 2-3 dal maydanoz
* 1 su bardağı su
* tuz,karabiber
* güveç


Hazırlanışı :


Ispanak yapraklarını yıkayıp süzün.Sap kısımlarını kesin.Soğanları soyup kıyın,domatesleri ortadan 2 ye kesin.naneyi yaprak yaprak ayırın.Maydanozları kıyın.Güvecin dibini ıspanak yapraklarının yarısıyla kaplayın.Sırasıyla soğan.tavuk eti,domates ve kalan ıspanak yapraklarını ilave edin.Tere yağını küçük parçalar halinde üzerine serpin.Tuz,karabiber,nane ve maydanozu ekleyip su ilave edin.Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.Ocak tan alıp 200 C 'ayarlı fırında 10 dakika daha pişirip sıcak olarak servise verin...Afiyetler Benden Olsun...




loading...