Cacıklı Arap Köftesi

" Cacıklı Arap Köftesi "


Malzemeler :

* 2 su bardağı köftelik bulgur
* 2 çorba kaşığı un
* 200 gr çiğ köftelik et
* 1 soğan
* tuz,karabiber,kırmızı biber

Cacık İçin :

* 2 su bardağı yoğurt 
* 1/2 kg pazı
* 2 diş sarımsak 
* tuz

Sosu İçin :

* 30 gr margarin yada tereyağı
* 1 çorba kaşığı pul biber

Hazırlanışı :


Soğanı soyun ve kıyın,soğan,bulgur,et,un,tuz,karabiber ve toz kırmızı biberi bir kaba koyun ve iyicene yoğurun.Küçük yuvarlak köfteler hazırlayın.Köfteleri suda haşlayın.Sarımsakları soyun ve ezin.Pazıları temizleyin ve ince kıyın.Pazıları tencereye alıp su eklemeden kendi suyuyla pişirin.Sıcakken suyunu süzüp yoğurt,sarımsak ve tuz ilave ederek karıştırın. Ilıkken servis tabağına yayın,margarin yada tere yağını tavada eritip pul biberleri ekleyin.Köfteleri ekleyip soteleyin,cacığın üzerine alıp sıcak servise verin...Afiyetler Benden Olsun...



loading...