"Topik "
Malzemeler :
* 1 orta boy ince piyaz kesilmiş kuru soğan
* 1 çay bardağı dolmalık fıstık
* 1 çay kaşığı tuz,karabiber,pul biber
* 1 çay kaşığı şeker
* 1 su bardağı su
* 1 çay bardağı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı tarçın
* 2 çay kaşığı yenibahar
* 250 gr tahin (1 çay bardağını ayırın)
* 1 su bardağı ıslatılmış ve kabuğu soyulmuş nohut
* 3 orta boy haşlanmış püre halinde patates
Hazırlanışı :
Soğanı ince piyaz olarak doğrayın.Bir tencereye tuz,şeker,dolmalık fıstık ve 1 su bardağı su koyarak ağzı kapalı olarak pişirin.Piştikten sonra içine karabiber,tarçın,yeni bahar ve tahin ilave ederek iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.Diğer taraftan akşamdan ıslatılmış pişirilmiş ve kabukları alınmış nohutları iyice ezin.Haşlanmış patateslerin püresini nohut ezmesiyle karıştırın.Tuzunu ayarlayın,ayırmış olduğunuz bir çay bardağı tahini de içine katarak iyice karıştırın.Hazırlamış olduğunuz nohutlu patates püresini bir tabağa yayarak üzerine haşladığınız soğanlı karışımı yerleştirerek servise verin...Afiyetler Benden Olsun...