Malzemeler :
* 400 gr orta yağlı kıyma
* 1/2 çay bardağı pirinç
* 1 çay bardağı çiğ köftelik bulgur
* 1 adet orta boy soğan
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* tuz, karabiber ve nane
Hazırlanışı :
Kıyma derince bir kaba alınır.Rendelenmiş soğan, pirinç, köftelik bulgur, biber salçası ve baharatlar karıştırılarak iyice yoğrulur.Hazırlanan dolma içi asma yaprağıyla sarılır tencereye yerleştirilir.Sarmanın üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı su dökülerek kısık ateşte pişirilir.Sıcak servis yapılır...Afiyetler Benden Olsun...