" Kazandibi "
Malzemeler:
* 1 lt süt
* 3 yemek kaşığı pirinç unu
* 3 yemek kaşığı nişasta
* 1 su bardağı toz şeker
* şam fıstığı yada tarçın
* çok az tuz
Hazırlanışı :
Bir kapta süt,un,şeker,nişasta ve tuz mikserle 2-3 dakika çırpılır.Karışım tencereye aktarılarak devamlı karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Dibi yağlanmış bir tepsiye muhallebi yaklaşık 3 cm kalınlığında dökülerek harlı ateşte çevrile çevrile altının kızarması sağlanır.Dibi yakılan muhallebi soğumaya bırakılır.2-3 saat buzdolabında bekletilerek kare şeklinde dilimlenir.Ispatula yardımıyla dibi kazılarak alınıp servis tabağına yanık kısmı yukarıya bakacak şekilde yerleştirilir.Üzerine şam fıstığı yada tarçın serpiştirilerek servis yapılır...Afiyetler Benden Olsun...