Cevizli Tel Kadayıf

" Cevizli Tel Kadayıf "



Malzemeler :

* 1/2 kilo tel kadayıf
* 1/2 paket margarin
* 2 su bardağı öğütülmüş ceviz içi

Şerbeti İçin :

* 3 su bardağı su
* 3 su bardağı şeker
* 1/2 limon suyu

Hazırlanışı :


Üç su bardağı su ve üç su bardağı şeker tencerede iyice kaynatılır,inmesine yakın limon suyu ilave edilir.2-3 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır ve soğumaya bırakılır.Diğer tarafta yağlanmış fırın tepsisinde tel kadayıflar alınarak eritilmiş yağ üstünde gezdirilir.Kadayıflar el ile karıştırılarak yağın iyice dağılması sağlanır.Kadayıfın yarısı ayrılır,tepside kalan bölümüne bastırılarak şekil verilir.Üstüne ceviz içi serpiştirilerek kalan yarısı da aynı şekilde tepsiye yayılır,şekil verilip bastırılarak sıkıştırılır.180 C' de üzeri iyicene kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkartılıp üstüne hemen soğuk şerbet dökülerek bir kapakla örtülür.Şerbetini iyicene çekince dilimlenerek servise sunulur...Afiyetler Benden Olsun...





loading...