" Çiğ Börek "
Malzemeler :
* 4 su bardağı un
* 350 gr kıyma
* 2 adet soğan
* 2 adet domates
* 3 adet yeşil biber
* 1 demet maydanoz
* 2 su bardağı yağ
* 1 çay kaşığı karabiber
* bir miktar su
* bir miktar tuz
Hazırlanışı :
Önce içi hazırlayın.2 baş soğan ve domatesleri rendeleyin,taze biberleri ince ince doğrayın,kıyma,tuz,maydanoz,karabiber ve az bir su ilavesi ile bulamaç yapın.Hamuru,un,tuz ve su ilavesi yoğurun.Kulak memesi kıvamından biraz daha katı yapın.Üzerine nemli bez bez örtün ve 20 dakika kadar bekletin.Dinlenen hamuru cevizden biraz büyükçe olarak bezeler yapın.Un serperek oklava yardımıyla daire şeklinde yufkalar açın.Açılmış yufkaların içine hazırladığınız içten koyup kenarlarını parmak uçlarınızla bastırıp tırtırlı rulet ile keserek yarım ay şekline getirin.Kızgın yağ da her iki tarafını iyicene kızartın.Sıcak olarak servise verin...Afiyetler Benden Olsun...