" Pastırmalı Pilav "
Malzemeler :
* 2 su bardağı pirinç
* 100 gr pastırma
* 2,5 su bardağı et suyu
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2-3 dal ince kıyılmış dere otu
* 1 adet ince soğan
* 1 çay kaşığı dolma baharı
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı tarçın
* tuz
Hazırlanışı :
Pirinçler ılık suda 30 dakika bekletilir,yıkanır ve süzülür.Pastırmalar küçük küçük kesilir.Tencereye yağ konur,küp doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.Pastırmalar ilave edilerek 5 dakika daha kavrulur.Pirinçler eklenerek 1-2 dakika daha kavrulur.Tüm baharatlar ve sıcak et suyu eklenir.Pilav suyunu çekene kadar pişirilir.İçine dere otu eklenerek karıştırılır.20 dk dinlendirilir,sıcak olarak servise verilir...Afiyetler Benden Olsun...