Kuru Baklava

'' Kuru Baklava ''

Malzemeler :

* 3 tane baklavalık hazır  yufka
* 3-4 yemek kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı tahin
* 3 yemek kaşığı ceviz
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* Üzerine pudra şekeri

Hazırlanışı :


Birinci yufka tezgaha yayılıp üzerine eritilmiş tereyağı sürülür, bunun üzerine ikinci yufka serilir ve bunun üzerine de yağ sürülür.Üçüncü yufkada en üste serilerek üzeri yağlanır.Yufkanın üzerini tamamen kaplayacak şekilde tahin, ceviz ve şeker ayrı ayrı serpilir.Yufkalar çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır verevine baklava gibi dilimlenir.Yağlı kağıt konulmuş tepside üzeri yağlanır, 160-170 derecede pişirilir.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir...Afiyetler Benden Olsun...






loading...