" KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI "
Malzemeler :
* Yarım kilo kabak çiçeği
* zeytinyağı
* 1 tane kuru soğan
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 kase bulgur
* 1 fincan pirinç
* dereotu
* maydanoz
* pul biber ve tuz
Hazırlanışı :
Yağı iyicene kızdırın.Soğanı yemeklik olarak doğrayın,pembeleşince salça koyup kavurun.Daha sonra bulgur ve pirinci içine ilave edin.Bu harcı bir miktar daha kavurun.Yeşilliği ve baharatı da koyduktan sonra üzerine 1,5 su bardağı su ilave edin.Su çekene kadar iç pişirilir ve ılık oluncaya kadar dinlendirin.Çiçeklerin sap kısmı ayıklayın.İçlerine birer tatlı kaşığı hazırlanan harçtan koyun ve çiçeklerin yapraklarını harcın üstüne kapatın.Tencereye yatay şekilde dizin.Dolmaların üstünü geçmeyecek şekilde su ve bir miktar zeytin yağı ekleyin.Suyun taşmaması için de küçük bir tabağı ters çevirin.Kaynayana kadar yüksek ateşte,kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dk pişirin.Arzuya göre sarımsaklı yoğurdu sos olarak kullanın.Sıcak olarak servise verin...Afiyetler Benden Olsun...