Damat Tatlısı

'' Damat Tatlısı''

Malzemeler :

* 1 su bardağı portakal suyu
* 2 su bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı karbonat
* alabildiği kadar un
* ceviz içi

Şerbeti için :

* 3 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı su
* 4-5 damla limon suyu

Hazırlanışı :



Öncelikle şerbeti hazırlamak için ; Bir tencereye şeker ve suyu ekleyip 15 dakika kaynatın daha sonra limon suyunu da ekleyip 1-2 taşım kaynatıp ocağın altını kapatabilirsiniz.Portakal suyu,zeytinyağı ve karbonat karıştırılıp alabildiğince un eklenip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde parça koparılıp avuç içinizde açın ve içine ceviz yerleştirip kapatın tepsiye kapattığınız bölüm altta kalacak şekilde yerleştirip 175 derecede pişirin.şerbet soğuk tatlı ılık olacak şekilde şerbetleyin 3-4 saat sonra servis yapabilirsiniz...Afiyetler Benden Olsun...



loading...