" Kremalı Mantar Sosu "
Malzemeler :
* 250 gr mantar (ince kıyılmış)
* 1 adet orta boy soğan
* 1,5 su bardağı tavuk suyu
* 1 su bardağı çiğ krema
* 1,5 yemek kaşığı tereyağı
* 1,5 yemek kaşığı un
* 1 çay kaşığı Hindistan cevizi
* tuz ve karabiber
Hazırlanışı :
Bir tavada ince doğranmış soğanlar yarım kaşık tereyağı ile kavrulur.Soğanlar pembeleşince mantar ilave edilir.5 dakika sotelenir,tuz,karabiber eklenerek 2-3 dakika daha pişirilir.Karışım robottan geçirilir.Tavada kalan yağ ve un pembeleşinceye kadar kavrulur,tavuk suyu azar azar ilave edilir.Hindistan cevizi de katılarak 3 dakika daha pişirilip karışıma mantarlı sosta ilave edilir.Ateşten indirilerek kreması eklenir.Tavuk ve hindi yemekleriyle servis edilir...Afiyetler Benden Olsun...