'' Zeytinyağlı Barbunya ''
Malzemeler :
* 500 gr taze barbunya
* 1 adet soğan
* 1 adet havuç
* 3 adet domates
* 3 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* tuz
* karabiber
Hazırlanışı :
Tencereye Zeytin yağını ekleyin ve ısınınca soğanları hafifçe kavurun, havucu ekleyin kavurun, sarımsağı ekleyip çevirin ve ardından barbunyayı ekleyin.Salçayı ve rendelediğiniz 2 domatesi ekleyin biraz kavurun.Su, şeker, tuz ve karabiber ekleyip, Tencerenin kabağını kapatıp barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.Ocağı kapatınca 1 domatesi rendeleyip ekleyin ve dinlendirin.Servise verin...Afiyetler Benden Olsun...