'' Kuymak ''
Malzemeler:
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı süt kaymağı
* 1 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı mısır unu
* 1,5 su bardağı su
* 150 gr Trabzon peyniri yada çeçil peyniri
Hazırlanışı :
Tereyağını Bakır bir tavaya alın kısık ateşte erimeye bırakın, süt kaymağını da ilave edip sıvı bir hal alınca un ilave edip kısık ateşte kavurun sonra azar azar mısır ununu ekleyin mısır unu renk alınca bir parça su ekleyip çektirin ardından kalan suyuda ekleyip çektirin.Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon veya çeçil peynirini ekleyin hafifçe karıştırın.Kısık ateşte tereyağı üzerine çıkıp renk alınca ocaktan alınca sıcak servis yapın...Afiyetler Benden Olsun...