PRATİK BİLGİLER

" Pratik Ve Enteresan Bilgilerle Sizlerleyiz "

Mutfağımız Da Ki Ölçüm Ve Gramajlar :





ENTERESAN BİLGİLER :





PRATİK BİLGİLER :

Bunları biliyor musunuz ?

" Teoriye dayanmayan davranış ve uygulama ile ilgili olan,uygulamalı,tatbiki kolaylıkla uygulanabilir,kullanışlı bir şeyi yapma yöntemi veya biçimidir ... "

* Meyveleri tüketeceğiniz zaman soyulmuş yada doğranmış olarak bekletmeyin;çünkü soyulmuş veye doğranmış olarak bekleyen meyvelerin içinde ki vitamin kaybolur.


* Kuru fasulyeleri dağılmadan pişirmek istiyorsanız tuzu ve salçayı yada domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra koyun.



* Portakal ve limon kabuklarını yıkayıp kuruttuktan sonra fırına atarak 180 C' de iyice kurutun.sonra robotta öğütüp bir kavanoza koyup,kek,kurabiye,pastalarda kullanın.



* Soğan sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz,istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.



* Meyveli kek yaparken,meyvelerin dibe çökmemesi için unlayarak kek hamuruna karıştırın.






* Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker yada limon suyu koyun.



* Süt kaynatacağınız zaman kabı soğuk su ile çalkalayın,süt'ün taşmadığını fark edeceksiniz.



* Peyniri kolay rendelemek için 15 dakika buzlukta bekletin.



* Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin.Böylece içleri de dağılmayacaktır.



* Tatlının şerbetini iyice çekmesi için tatlının ya da şerbetin sıcak olması gerekir.Eğer ikisi de sıcak olursa tatlınız haşlanır.İkisi de soğuk olursa tatlı hamuru şerbeti çekmez.








* Taze ve yumuşak meyvelerin kompostosunu yaparken şeker ve suyu önce kaynatıp,meyveleri sonra eklerseniz,meyvelerin parçalanmasını önlersiniz.



* Bir demlikte sıcak su,tarçın,iki adet karanfil sapı ve elma kabuklarından çay yaparak hem soyulmuş elmaların kabuklarını değerlendirmiş,hem de midenizi rahatlatmış olursunuz.



* Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin,havuç salçanızı tatlandıracaktır.



* Soğan doğrarken gözlerinizin yanmaması için ya musluğun önünde doğrayın,ya da soğanın üstüne sirke serpin.



* Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün.Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin,tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.






* Buzdolabından  kötü kokuları uzaklaştırmak için,en alt göze 3-4 dilim limon koymanız yeterli.



* Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz.Ayrıca bu yağ yemeklerinize,salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.



* Semiz otu,kıvırcık salata,ıspanak gibi sebzeleri son durulama suyuna 3 - 4 yemek kaşığı sirke ilave edip 15 dakika bekletirseniz kalan kum,böcek,toprak parçacıklarından kolayca kurtulabilirsiniz.


* Sarımsak kabuklarının çabucak ayıklanması için 5 dakika sıcak suda bekletin.Kolayca soyulduğunu göreceksiniz.


* Kekinizin iyi kabarması için tüm malzemeleri aynı yöne doğru ve çok iyi çırpmanız gerekli.








* Bakliyat pişirirken bir çay kaşığı kimyon kullanmak yemeğinize tat katarken aynı zamanda gazını da alacaktır.



* Ele sinen balık kokusunu gidermek için önce elinizi soğuk suyla yıkayın.Sonra limonla ya da sirke ile ovun.



* 2 çorba kaşığı yoğurdu,sulandırılmış 1 çorba kaşığı salçayı ve birazda zeytin yağını derin bir kabın içerisinde karıştırın.Fırına koymadan önce tavuğun her tarafına sürün.Çok daha lezzetli olacaktır.



* Domatesleri soymadan önce 1 - 2 dakika kaynar suda bekletirseniz kabukların çok çabuk soyulduğunu göreceksiniz.



* Yağını fazla kaçırdığınız tavuk ve et yemeklerine 3 - 4 yaprak ada çayına parçalayarak ilave ederseniz,hem nefis bir lezzet kazanacak,hem de hazma yarar sağlayacaktır.






* Karnabahar haşlarken kokusunun daha az çıkmasını istiyorsanız tencereye tülbentte sarılmış bir dilim ekmek koyun.Farkı göreceksiniz.



* Bakliyatların suyuna piştikten sonra tuz atılmalıdır,aksi taktirde kabukları sertleşir.



* Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerilerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin,daha sonra pişirin.



* Tavuk sote yaparken içine yarım çay bardağı sirke katarsanız,etlerin pamuk gibi olduğunu göreceksiniz.



* Fırında tavuk pişirirken üzerine limon suyu ve tuz sürerseniz nar gibi kızaracağını göreceksiniz.






* Yeşil salata,semiz otu,ıspanak gibi sebzeleri bıçakla değil elle kopartarak doğrarsınız vitaminlerini kolay kaybetmezler.



* Hazırladığınız kekin,fırında pişirirken çökmemesi için hamur kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.



* Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun,böylece daha lezzetli olur.



* Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine bir iki dal maydanoz atın.



* Unlarınızın böceklenmemesi için,un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.





* Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz.Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın.Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.



* Tereyağı eritilir ve yün üzerine konur.Bu yün sıcak olarak ağrıyan uzvun üzerine bağlanırsa ağrıyı giderir.



* Zeytinyağı ile portakal kabukları,bir şişe içine konarak 2 hafta güneşte bırakılır,elde edilen bu yağdan ağrıyan yer üzerine sürülürse ağrı kesilir.



" Koyun Eti Terimleri Haritası "









" Dana Eti Terimleri Haritası "


" Izgarada Balık Pişirimi "

" Yumurta Alırken Dikkat "









loading...