'' Yaz Türlüsü ''
Malzemeler :
* 2 adet orta boy kabak
* 1 adet havuç
* 3 adet domates
* 1 adet patates
* 15-20 adet taze fasulye
* 2 adet iri soğan
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 4-5 diş sarımsak
* 1,5 su bardağı su
* tuz ve karabiber
Hazırlanışı :
Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyularak tuzlu suda 15-20 dakika bekletilip süzülür. Kabak ve havuçlar orta boy halkalar şeklinde doğranır. Geniş bir tencerede küp doğranmış soğanlar ve sarımsaklar çok az sotelenip; Patlıcan, kabak, patates, fasulye, küp doğranmış domates ve sıcak su eklenerek kapağı kapatılır. Tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar ateşte tutulur. Tuz ve karabiberle tatlandırılıp servis yapılır...Afiyetler Benden Olsun...