" Ali Nazik Kebabı "
* 300 gr süzme yoğurt
* 3-4 adet patlıcan
* 3-4 diş sarımsak
* 500 gr kuşbaşı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* tuz, karabiber, pul biber, kekik
* 1 yemek kaşığı domates salçası
Hazırlanışı :
Patlıcanlar közlenip kabukları temizlenir.İnce ince doğranır, Soğuduktan sonra ezilmiş sarımsak, tuz ve süzme yoğurtla beraber iyice karıştırın.Diğer taraftan etleri pişirme kabına alarak kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı bir şekilde suyunu çektirin.Daha sonra tere yağını ilave edin, tuz hariç baharatları ve sıcak suyla sulandırdığınız domates salçasını ilave edin ve etleri pişirin koyu bir sosumuz da olacak pişen etlere tuzunu ilave edip ocaktan alın.Servis tabağına patlıcanlı harç ve üzerine sosuyla birlikte etleri yerleştirin ve sıcak servis yapın...Afiyetler Benden Olsun...