Kabak Beğendi (Hindili)

" Kabak Beğendi (Hindili)"

Malzemeler :

* 4 adet kabak
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1/2 su bardağı un
* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı kaşar rendesi
* tuz

Yemeği İçin :

* yarım kilo kuşbaşı hindi but
* 1 adet kuru soğan
* 1 yemek kaşığı salça
* 2 bardak su
* tuz,karabiber

Hazırlanışı :


Kuşbaşı hindi etlerini yıkayıp süzün,bir tencereye alıp suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin.Suyunu çekince kıyılmış soğan,salça,tuz ve karabiberini ekleyin,üzerini örtecek kadar kaynar suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.Kabakları kazıyın,yıkadıktan sonra rendeleyin,bir tencereye alıp suyunu çekinceye kadar pişirin.Diğer tarafta tereyağı nı kızdırın.Unu ilave edip kavurun,kaynar sütü ve kabakları ilave edin.Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin,ateşten aldıktan sonra kaşar rendesini ekleyin ve karıştırın.Servis tabağına beğendiği boşaltın.Üzerine pişirdiğiniz eti yayıp servise verin...Afiyetler Benden Olsun...






loading...