" Fırında Patatesli Tavuk Yemeği "
Malzemeler :
* kişi sayısına göre baget
* 2 adet orta boy patates
* 2 adet orta boy domates
* 2-3 adet yeşil biber
* 2-3 diş sarımsak
* 1/2 kuru soğan
* 2/1 yemek kaşığı domates salçası
* 4/3 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* tuz,karabiber,kırmızı biber,kimyon
Hazırlanışı :
Patatesleri halka halka doğrayın.her bir halkayı 3-4 parça ya da kesin ve karıştırma kabına alın.Sarımsakları incecik doğrayın,patateslerin içine koyun. Bagetleri de karıştırma kabına alın,sıvı yağı,tuz ve diğer baharatları karıştırma kabına alıp harmanlayın.harmanlayın. Borcam kabına patatesler altta,tavuklar üstte olacak şekilde yerleştirin.yarım halka şeklinde doğradığınız domatesleri ve soğanı tavukların arasına yerleştirin.Salçayı su ile açın,salçalı suyu patatesli tavuğun üzerinde gezdirin. Tereyağını küçük parçacıklar şeklinde malzemelerin üzerine yerleştirin.180-200 C' ısıda patatesler yumuşayana kadar pişirin.tavuğu fırından çıkarmaya yakın sivri biberleri patatesli tavuğun aralarına yerleştirin.Biberlerin pişince fırından yemeği alıp servise verin...Afiyetler Benden Olsun...