" Çerkez Tavuğu "
Malzemeler:
* 1 bütün tavuk
* 250 gr ceviz içi
* 5 dilim bayat ekmek içi
* 1/2 su bardağı süt
* 2-3 diş sarımsak
* 1/2 limon suyu
* maydanoz
* tuz,kırmızı biber karabiber
Hazırlanışı:
Tavuk yıkandıktan sonra bir tencereye konur ve içine tuz ve limon suyu eklenerek haşlanır. Tavuk iyicene piştikten sonra ayrı bir kaba alınarak kemiklerinden ayrılıp didiklenir.Bu arada sütle ıslatılan ekmekler ve cevizler bir robot aracılığıyla karıştırılıp ufalanır ve içine iki diş sarımsak,tuz,kırmızı biber,karabiber eklenip yarım su bardağı kadar tavuk suyuyla yine karıştırılır.Bu işlem yaklaşık boza kıvamına gelene kadar azar azar tavuk suyu ilavesiyle yapılır.Daha sonra bir servis tabağına konmuş olan didiklenmiş tavuk etlerinin üzerini örtecek şekilde dökülür,şekil verilir,maydanoz yaprağıyla ve ceviz içleriyle süslenip servise verilir...Afiyetler Benden Olsun...