" Etli Bezelye "
Malzemeler :
* 1 kg bezelye
* 2 adet iri soğan
* 2 adet orta boy domates
* 250 gr kuşbaşı et
* 3 dal dereotu
* 4 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı salça
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2,5 bardak su
* tuz ve karabiber
Hazırlanışı :
Bezelyeleri ayıklayıp yıkayın.Tencereye yağ koyup,küp doğranmış soğanlar ve kıyılmış sarımsak kavrularak eti ilave edin.Etler suyunu salıp yumuşayıncaya kadar pişirin.Küp doğranmış domates ve salça eklenerek 5 dakika daha pişirin.Bezelyeleri tencereye koyun,tuz ve karabiber ekleyip 2,5 bardak sıcak su ilave edin orta ateşte bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Üstüne kıyılmış dereotu serperek sıcak olarak servise verin...Afiyetler Benden Olsun...