" İncir Reçeli "
Malzemeler :
* 40 adet incir
* 6 su bardağı şeker
* 5 su bardağı su
* 1 çay kaşığı limon tuzu
* bir kaç karanfil
* 1 paket vanilya
Hazırlanışı :
İncirleri yıkayın.Sap ve alt kısımlarını küçücük oyun.Düdüklü tencerede 15 dakika haşlayın.Üzerine soğuk su doldurun su ılıyınca tekrar aynı işlemi yapın incir tamamen soğuyunca suyunu süzüp incirleri tek tek sıkarak suyunu akıtın.İncirlerin bir kaçına karanfil yerleştirin.Diğer tarafta şeker ve suyu kaynatın şeker tamamen eriyince incirleri ekleyin 20 dakika yüksek ateşte 20 dakika kısık ateşte 20 dakika yüksek ateşte kaynatın vanilyayı ekleyin limon tuzunu az suda eritip ekleyip 10 dakika daha kaynatıp reçelinizi ocaktan alıp kavanozlara doldura bilirsiniz ...Afiyetler Benden Olsun...