" ENTERESAN BİLGİLER "
" HAVUÇ VE ŞEKER "
Sebzelere şeker atmak kulağa enteresan gelse de havuç genelde şekerle yenmektedir.Malzeme olarak havuç ve şekerin yanı sıra karabiber,tuz ve maden suyu da kullanılmaktadır.Malzemeler karıştırıldıktan sonra havuçlar rengini kaybedene kadar pişirilir ve servis edilir.Şeker havucun aromasını daha da güçlendirir.Havuç dışında bir çok turunçgile de uygulana bilir.
" KAHVE VE TUZ "
Sadece bir tutam tuz ile kahvenin tadını keskinleştirip aromasını güçlendirmek mümkündür.Bu çok yaygın metot ile kendinize güzel bir espresso hazırlaya bilirsiniz.Hatta puding gibi bazı kakao bazlı tatlılarda da yapılabilir.
" DOMATES VE ŞEKER "
Sanılanın aksine domatese tuz atmak son derece yanlıştır.Domates zaten asidik yapıda dır.Tuz almak sadece PH nı düşürüp asidik oranını artırmaktadır.Şeker ise domatesin tadını yumuşatır ve tadını güçlendirir.Sonuçta domates bir meyvedir,meyvelere de tuz atmayın.
" ÇİKOLATA VE KAHVE "
Çikolatayı bir kaba koyup kaynatın.İyice yumuşadıktan sonra biraz kahve ekleyip karıştırın.Kahve çikolatanın tadını güçlendirip,ön plana çıkaracaktır.
" ET VE ANASON "
Eti kısık ateşte pişirirken içine anason koyun.Yemeği yerken anasonun tadını alamayacaksınız ama ete inanılmaz derece de hoş bir lezzet katacaktır.
" DOMATES VE YAPRAĞI "
Yemeklerinize koyduğunuz domateslerin içine bir kaç tane de yaprağından koyun.Domatesten aldığımız bütün tat yaprağında daha yoğun bir şekilde mevcuttur.Bu metot sayesinde yemekleriniz de ki domates aroması daha kuvvetli olacaktır.
" PATATES VE HİNT CEVİZİ "
Her türlü patates yemeğinde rahatlıkla uygulaya bileceğiniz bir tarif daha.Sadece bir tutam Hint cevizi ile patates yemeklerine benzersiz bir lezzet katabilirsiniz.
" KIRMIZI BİBER VE ÇİKOLATA "
Kırmızı biberin içine biraz çikolata ekleyin.Böylelikle hem acısının keskinliğini azaltmış olursunuz,hem de aromasını güçlendirirsiniz.
" ELMA VE VANİLYA "
Elma çok asidik olduğu için,pişirilirken biraz şeker eklemek çok doğru olur.Bir çok kişi Hint cevizi veya tarçın kullanmaktadır ama en uygun olanı vanilya dır.Hem asidik oranını düşürür hem de muazzam bir aroma katar.
" ÇİLEK VE KARABİBER "
Çilek genelde şekerle servis edilir ama şekerin yanı sıra içine bir tutam da karabiber eklemek aromayı güçlendirir.
" BUZLU SU "
Sadece bir tutam tuz ile kahvenin tadını keskinleştirip aromasını güçlendirmek mümkündür.Bu çok yaygın metot ile kendinize güzel bir espresso hazırlaya bilirsiniz.Hatta puding gibi bazı kakao bazlı tatlılarda da yapılabilir.
" DOMATES VE ŞEKER "
Sanılanın aksine domatese tuz atmak son derece yanlıştır.Domates zaten asidik yapıda dır.Tuz almak sadece PH nı düşürüp asidik oranını artırmaktadır.Şeker ise domatesin tadını yumuşatır ve tadını güçlendirir.Sonuçta domates bir meyvedir,meyvelere de tuz atmayın.
" ÇİKOLATA VE KAHVE "
Çikolatayı bir kaba koyup kaynatın.İyice yumuşadıktan sonra biraz kahve ekleyip karıştırın.Kahve çikolatanın tadını güçlendirip,ön plana çıkaracaktır.
" ET VE ANASON "
Eti kısık ateşte pişirirken içine anason koyun.Yemeği yerken anasonun tadını alamayacaksınız ama ete inanılmaz derece de hoş bir lezzet katacaktır.
" DOMATES VE YAPRAĞI "
Yemeklerinize koyduğunuz domateslerin içine bir kaç tane de yaprağından koyun.Domatesten aldığımız bütün tat yaprağında daha yoğun bir şekilde mevcuttur.Bu metot sayesinde yemekleriniz de ki domates aroması daha kuvvetli olacaktır.
" PATATES VE HİNT CEVİZİ "
Her türlü patates yemeğinde rahatlıkla uygulaya bileceğiniz bir tarif daha.Sadece bir tutam Hint cevizi ile patates yemeklerine benzersiz bir lezzet katabilirsiniz.
" KIRMIZI BİBER VE ÇİKOLATA "
Kırmızı biberin içine biraz çikolata ekleyin.Böylelikle hem acısının keskinliğini azaltmış olursunuz,hem de aromasını güçlendirirsiniz.
" ELMA VE VANİLYA "
Elma çok asidik olduğu için,pişirilirken biraz şeker eklemek çok doğru olur.Bir çok kişi Hint cevizi veya tarçın kullanmaktadır ama en uygun olanı vanilya dır.Hem asidik oranını düşürür hem de muazzam bir aroma katar.
" ÇİLEK VE KARABİBER "
Çilek genelde şekerle servis edilir ama şekerin yanı sıra içine bir tutam da karabiber eklemek aromayı güçlendirir.
" BUZLU SU "
Buzlu su içmek,vücut sisteminizi,vücut sıcaklıklığının düşmesini engellemek için metabolizmanızı hızlandırmaya zorlar. Bu da kilo vermenizi hızlandırır.