Kalbura Bastı

" Kalbura Bastı "


Malzemeler :


* 4 su bardağı un
* 200 gr tereyağı
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 kase ceviz

Şerbeti için :

* 1 kg toz şeker
* 4 su bardağı su
* 1 dilim limon

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 4 su bardağı un üzerine tereyağı, zeytinyağı, pudra şekeri, yoğurt, yumurta ve kabarma tozu ilave edilip tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun.Rendenin küçük tarafıyla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle açın.Hamurun içine ceviz koyup kapatın.Bu şekilde hamurları fırın tepsisine alın.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.Şerbeti için tencereye 4 su bardağı su ve 1 kg şeker ilave edin.Üzerine 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynatın.Kalbura bastıyı fırından çıkarttıktan sonra üzerine soğuk şerbeti dökün.Şerbeti çektikten sonra servis edin...Afiyetler Benden Olsun...




loading...