" Gerdan Haşlama "
Malzemeler :
* 750 gr iri parçalanmış koyun gerdanı
* 2 baş soğan
* 2 adet orta boy patates
* 1 adet iri kereviz
* 2 yemek kaşığı margarin
* 1 adet havuç
* 2 adet defne yaprağı
* 5-6 adet dal maydanoz
* 6 bardak su
* tuz ve karabiber
Hazırlanışı :
Genişçe bir tencereye yağı koyun ve etlerle kavurun..Etler kızarınca tencereye su ilave edin ve tüm sebzeler iri doğrayarak tencereye koyun.Defne yaprakları ile dal şeklinde ki maydanozları ekleyin.Tuz ve karabiberle tatlandırın.Ağır ateşte etler ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Limon sıkarak sıcak olarak servise verin...Afiyetler Benden Olsun...