Kaymaklı Elma Tatlısı

" Kaymaklı Elma Tatlısı "


Malzemeler :

* 6 adet orta boy sert elma
* 4 yemek kaşığı şeker
* 1 rulo kaymak

* 1 çay bardağı su
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı öğütülmüş karanfil
* 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz içi yada şam fıstığı

Hazırlanışı :


Elmaların kabuklarını soyun ve içlerini oyun ve boşaltın.Derince bir tencereye dizilerek üzerilerine şeker,tarçın, ve karanfil serpiştirin.Su ilavesi yapılarak kapağı kapatın.10-15 dakika elmalar diri kalacak şekilde haşlayın.Bir servis tabağına alın ve elmaların üstüne tenceredeki sostan bir iki kaşık dökün ve soğumaya bırakın.Daha sonra oyuklara kaymak doldurarak üstüne bol ceviz içi yada şam fıstığı serpiştirin ve servise verin...Afiyetler Benden Olsun...





loading...