Ciğer Yahni

" Ciğer Yahni "

Malzemeler :


* 1 adet koyun ciğeri
* 1 büyük  boy soğan 
* 2,5 yemek kaşığı un
* 1 büyük boy havuç
* 3 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1-2 defne yaprağı
* 1/2 demet maydanoz
* tuz ve karabiber


Hazırlanışı :


Ciğeri kuşbaşı şeklinde doğrayın,tuz,karabiber ve unla bir kapta iyice karıştırın.Derince bir tavada kızdırılmış yağda üzerine bir kapak kapatarak kızartın.İnce doğradığınız soğanları ve havuçları sulandırılmış domates salçası ile ilave edin.Dövülmüş sarımsakları ve defne yaprağını da karışıma katarak pişirin.Üzerine tercihe bağlı maydanoz serpiştirin ve servise verin...Afiyetler Benden Olsun...







loading...