" Sebzeli Fiyonk Makarna "
Malzemeler :
* 1 paket fiyonk makarna
* haşlamak için 12 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı tuz
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos İçin :
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 adet domates
* 1 adet rendelenmiş kabak
* 1 adet iri soğan
* 1 adet rendelenmiş havuç
* 1 bardak haşlanmış bezelye
* 3 diş ince kıyılmış sarımsak
* 1/2 demet ince kıyılmış dere otu
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 çay kaşığı kimyon
* tuz ve karabiber
Hazırlanışı :
Tencereye su koyup kaynatın.Tuz,sıvı yağı ilave edin ve makarnaları ekleyin.10 dakika haşlayın,suyunu süzün.Başka bir tencerede sıvı yağ ile küp doğranmış soğan ve sarımsakları soteleyin.havuç ve kabak eklenerek suyunu çekene kadar kavurarak pişirin.Rendelenmiş domates,biber salçası ilave edin 5 dakika daha ateşte tutun.Bezelye,dere otu,kimyon,tuz ve karabiber atın karıştırın ve ateşten indirin.Üzerine sosu döküp sıcak olarak servise verin...Afiyetler Benden Olsun...