Mevsimine Göre Balıklar :
Tekir :
Dört mevsim yenebilecek bu balığın en lezzetli zamanı Temmuz ile Ekim ayları arasıdır.Tavası ve kağıt kebabı tavsiye olunur.
Barbunya :
Her mevsim yenebilir.Izgara ve fırında yenmesi tercih edilir.Buğulaması,ızgarası,çorbası ve fırında tavsiye edilir.
Dil Balığı :
Her mevsim yenebilir.En lezzetli zamanı Kasım ile Şubat ayları arasıdır.Tavası çok güzeldir.Filetosu tavsiye edilir.
Mezgit :
Yaz hariç devamlı yumurtalı durumdadır.Yumurtalı tavası ve domatesli tavası tavsiye olunur.
Palamut :
En lezzetli zamanı Eylül başından Şubat ortalarına kadar olan dönemdir.Bu dönemde çok yağlı olduğundan tavası biraz ağır olur.Bu nedenle ızgarası,yahnisi ve fırını tavsiye olunur.
Karagöz :
Her mevsimde yenebilen bu balık özellikle Mayıs,Temmuz ayları haricinde daha yağlı ve lezzetlidir.Buğulaması,fırını ve çorbası tavsiye olunur.
Hamsi :
Kasım ve Şubat aylarında yenir.Izgara,fırın,tava,kağıt kebabı,buğulama,pilaki,yahnisi tavsiye olunur.
Sardalye :
En lezzetli mevsimi Temmuz ve Ekim aylarıdır.Bu sürede çeşitli ızgaraları,fırın ve kağıt kebabı,buğulaması ve pilakisi tavsiye olunur.
Uskumru :
Eylül ve Ocak ayları arasında çok lezzetlidir.Izgarası,kağıt kebabı,dolması,köftesi ve tuzlaması tavsiye olunur.
Kolyos :
Ocak ayı en yağlı olduğu zamanıdır.Tuzlama için idealdir.Tuzlaması ve tavası tavsiye olunur.
Lüfer :
Eylül ortasından Ocak ayı sonuna kadar olan zamanı en yağlı ve lezzetli zamanıdır.Izgarası,pilakisi,buğulaması,kağıt kebabı ve tavası tavsiye olunur.
Palamut :
En lezzetli zamanı Eylül ayından Şubat ayı ortalarına kadar olan dönemdir.Izgarası,yahnisi,tavası ve fırını tavsiye olunur.
Levrek :
Yıl boyunca yenebilir.En güzel zamanı kış mevsimidir.Buğulaması,fırında kağıt kebabı tavsiye olunur.
Kefal :
Sonbahar ve kış aylarında çok lezzetlidir.Buğulaması ve pilakisi tavsiye olunur.
İstavrit :
En lezzetli zamanı Kasım ve Şubat ayları arasıdır.Tavası ve fırını tavsiye olunur.
İzmarit :
Eti çok lezzetlidir.Sonbahar ve kış aylarında son derece lezzetlenir.Izgara ve tavası tavsiye olunur.
Kalkan :
Her mevsim yenebilecek bir balıktır.En lezzetli zamanı Ocak ayı sonundan Mart ayının ortalarına kadar olan zamandır.Tavası,buğulaması,kağıt kebabı ve tavası tavsiye olunur.
Kılıç :
Denizlerimiz de nadir gözüken çok lezzetli bir balıktır.En lezzetli zamanı Eylül ve Şubat ayları arasıdır.Şişi,ızgarası ve kağıt kebabı tavsiye olunur.
Kırlangıç :
Lezzetli bir balıktır.Buğulaması,çorbası ve haşlanmış olarak tavsiye olunur.
İskorpit :
Sırtı dikenli ve zehirlidir.Buğulaması ve çorbası tavsiye olunur.
BAYAT BALIK NASIL ANLAŞILIR ???
* Gözleri parlak lekesiz ve dışa bombeli olur.Tazeliğini yitirdikçe gözleri buğulanmaya başlar ve daha sonra içeri çöker.
* Solungaçları kırmızı,pembe,pulları ve yüzgeçleri diri olur.Derisi gergin ve parlak olur.
* Pullu balıkların pulları taze iken vücuda yapışıktır.Elinizi kafadan kuyruğa doğru sürterken pullarının çıkmaması gerekir.
* Taze balık deniz kokar,balık kokusu olmaz.Balık bayatlamaya başladıkça asit kokusu yaymaya başlar.
* Balığın sert etli kısmına parmak ile bastırıldığında basınç noktası hemen geri düzelmelidir.
* Taze balığı başından tutup kaldırınca kuyruğu sert dimdik durur.Bayat balığın kuyruğu aşağıya sarkar.