DOĞAL ANTİOKSİDAN GIDALAR


" DOĞAL ANTİOKSİDANLAR "


LİMON :

Limon özellikle en iyi detoks yiyeceği olarak kabul ediliyor.Oldukça yüklü bir C vitamini kaynağı olmasının yanı sıra limon vücudunuzun PH ve asit-alkali değerlerini dengede tutmaya yarıyor.Bu demektir ki,vücudunuzda faydalı bakteriler daha kolay üreyebilecek ve dışarıdan aldığınız zararlı maddeler kolaylıkla atılabilecek.Sabahları çayınızın içine limon sıkmaya başlayın bakalım değişikliği fark edebilecek misiniz ?





KURT ÜZÜMÜ :

Bu elips şeklinde ki küçük kırmızı meyveler genellikle kurutulmuş şekilde satılıyor.Bu küçük meyveler içinde vitaminler,beta karotenkler ve kansere karşı bağışıklığı artıran maddelerle dolu küçük kırmızı bombalar gibiler.Antioksidan etkisi için ise günde bir avuç kurt üzümünü atıştırmalık olarak yiyebilir veya sabah yediğiniz yulafınızın içine katabilirsiniz.






NAR :

Antioksidan olarak çok kuvvetli bir meyvedir.Mücevher görünümlü her küçük tanecik flavenoidslerin yanı sıra A.C.E vitaminleri,folik asit ve demir içeriyor.Ayrıca cildinize de çok iyi geliyor.





YEŞİL SEBZELER :

İşte annenizin size sürekli yeşil sebzeler yedirmek istemesinin nedeni lifleri sayesinde sindirimi ve dolayısıyla toksinlerden kurtulmanızı kolaylaştırdığı gibi,A,C,E vitaminleri ve demir bakımından da çok zenginler.Bu sebzelerden en fazla besin değerini almak için çiğ olarak ya da salata formunda tüketmeye çalışın.





SARIMSAK :

Sağlığınız için çok faydalıdır,her bir diş sarımsak oldukça fazla antioksidan içermesinin yanı sıra aynı zamanda allicin adlı maddeyi doğal olarak içinde taşır.Bu madde vücudunuzda antioksidan etkisi görür.







KETEN TOHUMU :

Günde sadece 2 yemek kaşığı keten tohumu günlük omega 3 ihtiyacınızın ve doymamış yağ ihtiyacının tamamını karşılar.Bu tohumlar ayrıca magnezyum lifler ve antioksidankar içerir.


BEYAZ ÇAY :

Yeşil çayın detoksunuza ne kadar faydalı olduğunu eminim her zaman duyuyorsunuzdur,fakat iş antioksidan açısından zenginliğe gelince beyaz çay çok iyidir.Beyaz çay,çay bitkisinin henüz tam olgunlaşmamışken toplanan yapraklarının kurutulmasıyla elde edilir. 






ISIRGAN OTU :

Yaprak olarak bakıldığında belki biraz sıkıntılı olabilirler ama ısırgan otları çayınızın ya da çorbanızın içinde tüketildiğinde doğada ki en iyi antioksidanlardan birisidir.





KAHVERENGİ PİRİNÇ :

Beyaz karbonhidratlar yerine tam tahıllı yiyeceklere yönelmek akıllı bir harekettir.Kahverengi pirincin bir porsiyonundan B vitamini,protein,manganez,selenyum,magnezyum ve birkaç çeşit protein alabilirsiniz.





REZENE :

Rezene çay olarak tüketilebilir ya da yemeklerinizin içine kök olarak katabilirsiniz.






BAKLİYAT ÜRÜNLERİ :

Eğer iyileşme sürecindeyseniz ve enerji ve proteine ihtiyacınız varsa bakliyatlar tam da ihtiyacınız olan şeylerdir.Vücudunuzun sağlıklı hücreleri üretmesini sağlarlar ve detoks sürecinde de oldukça etkilidirler.






TERE :

Salatalarınızın içine mutlaka konulması gereken bir gıdadır.Bu lifli yeşil sebzeler içeriğinde B1,B2,B6,C ve E vitaminlerinin yanı sıra manganez,caroten ve potasyum gibi mineraller de bulunduruyor.




loading...