" Kestaneli Bulgur Pilavı "
Malzemeler :
* 1 su bardağı kestane
* 1 su bardağı pilavlık bulgur
* 1 tane soğan
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
* 1 tane havuç
* 1,5 su bardağı su
* dere otu
* tuz
Hazırlanışı :
Kestanelerin kenarına çizik atın ve 1 saat suda bekletin sonra kurulayıp közleyip kabuklarını soyun.kıyılmış soğanı zeytin yağın da hafif kavurun.Kuş üzümü ve jülyen doğranmış havucu ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.Suyu katın ve kaynamaya bırakın,su kaynayınca tuzunu ayarlayın ve yıkayıp süzdüğünüz bulguru katın.Üzerine kestaneleri yayın ve kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirin.Tencereyi ocaktan alın ve kıyılmış dere otu serpip sıcak olarak servise verin... Afiyetler Benden Olsun...