" Sucuklu Makarna "
Malzemeler :
* Yarım paket makarna
* 250 gr sucuk
* 25 gr margarin
* sıvı yağ
*1 adet yeşil dolmalık biber
* 1 adet kırmızı dolmalık biber
* 1 orta boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 150 gr kültür mantarı
* 1/2 bardak tavuk suyu
* 1 çorba kaşığı buğday nişastası
* 2 çorba kaşığı taze yada kuru fesleğen
* 1 adet kabuğu soyulmuş domates
* karabiber
* tuz
Hazırlanışı :
Sarımsağı iyicene dövün,sucuğu ince dilimler halinde doğradıktan sonra ortasından kesin.Domatesleri ve dolmalık biberleri küp şeklinde doğrayın.Soğanları yemeklik hale getirdikten sonra margarinle pişirin.İçine sarımsağı,sucukları ve ufak doğranmış mantarları da katarak 5 dk kadar kavurun.Sonra içinde buğday nişastası eritilmiş tavuk suyunu ekleyin.Kuru fesleğen varsa bu noktada karıştırın.Domatesleri ve dolmalık biberleri de ekleyerek birazcık kaynatın.Makarnayı içinde 1 tatlı kaşığı tuz ve sıvı yağ bulunan büyük bir tencerede 12 dk haşlayın.suyunu süzün ama soğuk sudan geçirmeyin.İçine bir çorba kaşığı zeytinyağı katarak karıştırın.Yeterince tuz ve karabiberi ekleyin önceden hazırladığınız sosu makarnanın üzerine dökün.Taze fesleğen kullanıyorsanız bu noktada üzerine serpin,sıcak olarak servise verin... Afiyetler Benden Olsun...