" Dondurmalı İrmik Helvası "
Malzemeler :
* 2,5 su bardağı irmik
* 2,5 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı su
* 100 gr tereyağı
* 1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı :
Tavaya sıvı yağı ve tere yağını koyuyoruz, irmiği de ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak 20 dakika kavuruyoruz.İrmiğin rengi koyulaşmadıysa biraz daha kavuruyoruz.Diğer tarafta süt,su ve şekeri döküp şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz.Ocağın altını kapatıp şerbeti tavadaki irmiğin üzerine yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak döküyoruz.Tekrar ocağın altını açın ve irmik şerbeti çekinceye kadar karıştırın.Ocağı kapatıp Şerbeti çeken helvayı dinlenmeye bırakın.Sonra helvamızı karıştırıyoruz ve dondurmayla servis yapıyoruz...Afiyetler Benden Olsun...