Tulumba Tatlısı

" Tulumba Tatlısı " ( Ev Yapımı )

Malzemeler :

* 2 su bardağı su
* 2 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı margarin
* 2 tane limon tuzu
* 3 adet yumurta
* 1 kg sıvı yağ

Şerbeti İçin :

* 2 su bardağı şeker
* 2 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı :


İlk önce 2 su bardağı sıcak suyu kaynatıp içine yağını ve limon tuzunu koyun.Yağ eriyince 2 bardak unu döküp iyice sarı rengini alıncaya kadar pişirin.Sonra tezgah üzerine alın ve soğumaya bırakın.3 adet yumurtayı tek tek yedirin,robotta hamur kıvamına getirin.Robottan çıkartıp elinizi hafif yağlayıp yoğurmaya başlayın ama hamur elinize yapışmayacak şekilde ayarlayın.Tulumba kalıbı ile soğuk sıvı yağın içine dökün,ocağa alıp kısık ateşte hamurların yağın üstüne çıkmasını bekleyin.Hepsi çıkınca ateşi canlandırın ve altın sarısı olana kadar kızartın.Sonra çıkartıp hazırladığınız soğuk şerbetin içine atın.Şerbetini iyice çektikten sonra bir kaba aktarın ve soğuduktan sonra servise verin...Afiyetler Benden Olsun...

loading...