" GÜLLAÇ TATLISI "
Malzemeler :
* 1 paket güllaç
* 1 litre süt
* 2 su bardağı toz şeker
* 100 gr ceviz içi
* 50 gr yeşil fıstık
* nar tanecikleri (mevsimsel meyveler)
Hazırlanışı :
Hazır satın aldığımız güllaç yapraklarının yarısını geniş bir tepsiye üst üste dizin.Ayrı bir yerde cevizi ve fındığı rondo dan geçirin.Tepside ki güllaç yapraklarının üzerine ceviz ve fındık içini koyun.Kalan yaprakları da serptiğiniz ceviz fındık karışımının üzerine yerleştirin.Ayrı bir tencerede şekerimizi ve sütümüzü kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra 5 dakika bekletip sıcak halde güllaç ın üzerine dökün.Tepsinin üzerini tatlınız soğuyana kadar bekletin ve soğuyunca dilimler halinde kesin üzerine de nar tanecikleri ve fıstıkları serpiştirin ve servise verin... Afiyetler Benden Olsun...