" Hamsi Çorbası "
* 100 gr hamsi
* 1 adet iri domates
* 1 adet kuru soğan
* 1 demet maydanoz
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 4 su bardağı su
* tuz,karabiber
Hazırlanışı :
Hamsileri temizleyip fileto şeklinde hazırlayın ve 1 cm uzunluğunda parçalar halinde kesin.5 dakika kadar 4 bardak tuzlu suda haşlayın.Haşlanmış hamsileri suyunu süzüp kenara alın.Bu suyu sonra kullanacağınızdan dökmeyin.Domatesin kabuğunu soyup rendeleyin aynı şekilde soğanı da rendeleyin.Tere yağını tavada eritip unu kavurun.Rendelenmiş domates ve soğanı ilave edip birkaç dakika çeviriniz.Beklettiğiniz suyu ilave ediniz ve su kaynamaya yaklaşınca hamsileri ve kıyılmış maydanozu ilave edip 5 dakika daha pişirin,üzerine maydanozu serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın... Afiyetler Benden Olsun...