Vişneli İrmik Helvası

" Vişneli İrmik Helvası "

Malzemeler :

* 3 su bardağı irmik
* 150 gr tere yağı
* 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti İçin :

* 3 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı süt
* 2 su bardağı su

Sosu İçin :

* 1 kase vişne
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 çorba kaşığı nişasta

Hazırlanışı :

Yayvan çelik tencereye dolmalık fıstığı ve irmiği koyun.Sıvı yağı ile kavurmaya başlayın,tere yağını ekleyin ve irmiğin rengi koyulaşıncaya kadar karıştırın.Bu arada ayrı bir tencerede sütü,suyu ve toz şekeri koyun,şerbetini hazırlayın.İrmik iyicene kavrulunca şerbetini dökün,karıştırıp şerbetini çekince altını kapatın.Kapağını da kapatarak dinlenmeye bırakın.Helva ılıyınca karıştırın.Vişneleri küçük bir tencereye alın,toz şekeri,nişastayı dökün,suyu da ilave edip kısık ateşte pişirin.Vişne sosu pişince soğumaya bırakın.Soğuyunca kıvamı katılaşırsa soğuk suyla hafif kıvamını açın.açın. Baton kek kalıbının içine buzdolabı poşetini kesip serin.İçine helvayı doldurup üzerini bastırın sonra servis tabağına ters çevirip servise verin... Afiyetler Benden Olsun...







loading...