Izgarada Balık / Pratik Bilgiler

" Izgarada Balık Nasıl Yapılır "





Izgara da balık yapılırken özellikle iri ve yağlı balık seçilmesi önemlidir,sebebi balığın ızgaraya yapışması ve dağılmasıdır.Bu yüzden balık seçiminizde Barbunya,Uskumru,Lüfer,Çipura,Çingene Palamudu ve Hamsi gibi balıklar ızgara yapılabilen türleridir.



Yağlı balıkların mangalda ızgarası çok lezzetli olduğundan en çok bu tarz pişirim tercih edilmektedir.Balıklara bir kaç saat öncesinden zeytinyağı sürülüp bekletilirse çok daha lezzetli olurlar.Pişirirken çatlamaması için mutlaka 2 yanını bıçaklı çizin.




Çabuk pişirim için balıkları 2 ye bölüp pişirebilirsiniz.Temizlenmiş balıklar yıkandıktan sonra tuzlanmalı ve 1 saat zeytinyağlı sosta bekletilmelidir. Izgaranın önceden ısıtılmış ve hafitçe yağlanmış olmalıdır.Ateş çok yakından gelmemeli,odun ateşinin alevi iyice sönmüş olamalıdır yoksa balıklar kolayca yanabilir.


loading...