" Arabaşı Çorbası "
Malzemeler :
* 2 çay bardağı un
* 4 kaşık yağ
* 3 çay bardağı tavuk suyu
* 1 kaşık salça
* 1 adet piliç
* kırmızı biber
* tuz
Hazırlanışı :
Önce temizlenmiş pilici bütün olarak etleri iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.Tepsiye arabaşı hamurunu yapalım. 2 bardak elenmiş un 1,5 bardak su içerisinde karıştırılarak eritilir.Sonra 3 bardak piliç suyu ile ateşte tuzu da katılarak koyuca bir bulamaç yapılır.Tepsiye dökülür,düzgünce yayılır ve soğutulur.Bir tencerede 3 kaşık yağı kızdırın,.2 fincan unu hafifçe kavurun.Üzerine tuz ve 4 bardak piliç suyu,acı kırmızı biberi katın karıştırıp kaynatın.Böylece çorba hazırlanmış olur.Bu çorbanın içerisine pişen pilicin etlerinden küçük parçalar halinde kemiksiz olarak katın.Tepsinin içerisinde ki unlu bulamaç ile sıcak çorbayı servise verin...Afiyetler Benden Olsun ...