" Kuzu Haşlama "
Malzemeler :
* 1 kg kuzu gerdan
* 1 adet patates
* 1 çorba kaşığı un
* 1 adet havuç
* 10 adet bezelye (tercihe bağlı)
* tuz,karabiber,kekik
* 3 su bardağı su
* 2 adet yaprak jelatin
Hazırlanışı :
Kuzu etini düdüklü tencereye koyun ve 3 su bardağı su ilave edin.Tuzunu da ilave etikten sonra ateşe koyun ve haşlanan eti kemiklerinden ayırıp küçük küçük doğrayın.Havuç ve patates haşlanıp küçük kareler şeklinde doğrayın,jelatini küçük parçalara bölün ve kaba koyun.Sıcak su ilave edip yumuşatın.Havuç,patates,jilatin,un,tuz,karabiber,bezelye,etin bulunduğu kaba koyun.İyice yoğrulduktan sonra rulo kağıttan çıkartın dilimleyin ve sıcak olarak servise verin...Afiyetler Benden Olsun...