Kırlangıç Balık Buğulama

" Kırlangıç Balık Buğulama "

Malzemeler :

* 1 kilo ayıklanmış kırlangıç balık filetosu
* 2 büyük soğan
* 4-5 diş sarımsak
* doğranmış biber
* 2 kaşık zeytinyağı
* 1 kaşık tereyağı
* 1 kaşık acı biber salçası
* 2 limon
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı şeker
* karabiber
* 2 defne yaprağı
* 2 su bardağı su
* maydanoz veya kekik
* 4-5 adet kabuğu soyulup doğranmış domates

Hazırlanışı :


Soğanlar,sarımsaklar ve biber ince doğranarak yağda sotelenir.Bir kaşık biber salçası ilave edilir,doğranmış domatesler,kabuğu soyularak dilimlenmiş limon,limon suyu,tuz,karabiber,defne yaprağı da eklenerek pişmeye bırakılır.En son fileto çıkarılarak dörde bölünmüş balıklar ve süzülmüş balık suyu(çorbalar kısmında bulabilirsiniz) ile kısa süre çok kaynatmadan pişirilir.Maydanoz ile süslenir,servise verilir...Afiyetler Benden Olsun...





loading...