PEYNİRLİ BÖREK

" Peynirli Börek "




Malzemeler :

* yaklaşık 1/2 kilo kadar un
* 1 paket toz maya
* 2 çorba kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1,5 su bardağı ılık süt
* 200 gr tereyağı
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* açmak için un
* üzerine susam veya çörek otu

İç Malzemesi :

* beyaz peynir
* maydanoz

Hazırlanışı :


Un,şeker,tuz ve mayayı karıştırıyoruz.Ilık sütüne ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp hamuru 8 parçaya ayırıp üzerine nemli bir bez örterek biraz dinlendiriyoruz.Hamur dinlenirken harcımızı hazırlıyoruz.Tereyağı eritip sıvı yağ ile karıştırıyoruz.Dinlenmiş hamurdan bir parça unlu zeminde açabildiğimiz kadar ince açıyoruz.Açtığımız yufkanın yarısına yeteri kadar harcı yayıp kenarlarından kapatarak rulo yapıp burkarak tepsiye uzunca yerleştiriyoruz.Tüm hamurlara aynı işlemi yapıp fırçayla üzerilerini yağlıyoruz,susam yada çörek otu serpip tepside biraz mayalanmasını bekledikten sonra orta dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişiriyoruz,sıcak olarak servise veriyoruz...Afiyetler Benden Olsun...





loading...