" Sebze Suyunun Hazırlanışı "
Malzemeler :
* 1 orta boy soğan
* 2-3 adet orta boy havuç
* 1 adet büyük boy patates
* 3-4 adet marul yaprağı
* 1 adet kereviz rendesi ve sapları
* 3 diş sarımsak
* 2 adet defne yaprağı
* 1 adet kabak
* 8-9 dal maydanoz
* Tuz ve karabiber
Hazırlanışı :
Büyükçe bir tencereye tüm malzemeleri doğrayarak koyun,45 dakika kaynattıktan sonra suyu süzerek ayrı bir kaba alın.Sebzeleri tel süzgeçten yada robottan geçirerek püre haline getirin.Elde edilen püreyi ayırdığınız sebze suyuna ekleyerek 5 dakika kısık ateşte kaynatın.Sebze suyunuz çorba ve soslarda kullanılmak üzere hazırdır...Afiyetler Benden Olsun...